image
Jullie Persoonlijke dans!

Openingsdans bij Ri-Jo

Voor het maken van een afspraak en/of meer informatie kijk op weddingdanceacademy.nl

Dansacademie Ri-Jo werkt al vele jaren met succes samen met weddingdanceacademy.

Wij maken voor jullie een spectaculaire openingsdans!

Volgens de etiquette is de eerste dans gereserveerd voor de bruid en bruidegom, jullie openen hiermee de dansvloer. De openingsdans is officieel een Quickstep / Foxtrot of een Engelse wals, maar dit is natuurlijk niet verplicht.

Na deze openingsdans wisselt het bruidspaar van danspartner. De bruidegom vraagt, indien mogelijk, de moeder van de bruid en de bruid vraagt de vader van de bruidegom. Bij de volgende wissel danst de bruid met haar eigen vader en de bruidegom met zijn eigen moeder. Daarna is de keuze vrij en is de dansvloer voor iedereen geopend. De laatste dans van de avond is ook weer voor het bruidspaar, volgens de etiquette is dit een Engelse wals.

Zorg in ieder geval dat je van de openingsdans geniet! Het is júllie moment, en of jullie nu intiem een nummertje slowen of helemaal los gaan met ingestudeerde pasjes, het is een éénmalig-niet-over-te-doen moment.

Wanneer?

Laat de gasten eerst even binnen komen, mensen gedag zeggen, wat drinken, beetje rondkijken en kletsen. Wanneer de openingsdans te vroeg komt, kan het zijn dat het eindigt in een grote anticlimax doordat niemand bij de dansvloer staat.

Een beter moment voor de openingsdans is zo'n uur of anderhalf na aanvang van het feest. Alle gasten zijn dan gearriveerd en de eerste drankjes zijn achter de kiezen. Dit is een perfect moment om de dansvloer te openen, daarna kan het dak eraf! Maak echt een momentje van de openingsdans en zorg dat alle gasten zich rondom de dansvloer verzamelen, op die manier is iedereen bij het ritueel betrokken en zal het dansfeest eerder op gang komen. Een goede Dj of zanger kan dit goed begeleiden.

Welk Nummer?

Muziek is iets heel persoonlijks, kies iets waarbij jullie allebei een goed gevoel hebben. Denk goed na over welk nummer speciaal is voor jullie of welk nummer bij jullie past of zelfs van toepassing is op jullie. Naast een standaard openingsdans kunnen jullie ook iets unieks doen met een eigen gemaakte dans of bijvoorbeeld openen met Salsa. Alles is mogelijk.

Nieuws in Ri-Jo

news2

2024

Theaterklas

news2
16
juni

Theater 16 Juni 2024
Ri-Jo & "Theater de Stoep"